Thursday, May 21, 2009

My diet

Ok sebenarnya tak kurus sangat pon lagi semenjak 5 bulan yang lalu...

kadang2 pernah gak give up yela...bila kita timbang tak turun sangat padahal kita workout 5 days a week..kadang2 sampai 6 kali seminggu..penat wei workout tp hasil tak memberangsangkan..kdg2 pikir malas ler nak diet..yela bukan dapat hasil sangat pun..makan pun kita dah ctrl portion..makan nasi satu kali sehari..tu pun nasi separuh..dah tak tambah sangat pon..tp the major problem is kalau weekend kita masak...yela kadang2 tu masak sket tak cukup...masak banyak tak de org makan...tu yang kadang2 kita terlebih amik nasi waktu weekend...tp kita cover ngan cuci dapur...mop lantai...ade jugakla aktiviti perpeluhan tu...heheh....

Kita nak buat changes la kat diet kita ni..iaitu...mungkin diet sampai weekend..yang tu je kot untuk bagi berat badan turun dengan cepat...hmmm...terpaksa dah ni...walaupun turun 6 kg..org tak perasan sangat...tak de org pun cakap dah kurus..cuma kengkadang kawan yang lama tak jumpa cakap nampak susut...hmmmm....so mission kena bertukar ...dah tak leh wat cheating diet...kena diet jugak walaupun weekend..i have to..untuk capai target sebelum puasa..masa puasa akan masuk stage ke 2 heheh...masa bulan puasa kita akan target untuk turun dalam beberapa kilo dalam bulan puasa sebab bulan puasa senang sket nak target hehe...

okla setakat ni dulu...see u all in next entry..bye....

No comments:

Post a Comment