Sunday, October 12, 2014

diet ke laut

Huhu....kita skrg sangat bz os...esok nak os lagi...ke sabah..jadi mkn memang tak clean...tp bila kat opis kita akan try sedaya upaya kekalkan air 3 liter to 4 liter per day.,...sebab hari lain dah susah...tp kita akan kurangkan karbo la.....

cuma bila skrg ni bulan mengambang day..mood ada swing ...dah sebulan tak update blog kan don't worry will start after this...

Monday, September 8, 2014

salam korang

kita dah berjaya tak amik air manis masuk ari ketiga hari ni....

kebetulan semalam kita punya bulan mengambang day...jadinya workout kita hanya strectching
makan semalam pun tak clean..

pg
bihun
telur
paru goreng


tengahari
ayam panggang
coleslaw +pasta
sos lada hitam

petang
makan sup ayam

malam
telur 3 biji..


no nasi jugak...ni untuk cepatkan proses kurus tu..ehhehe

takdela..kita try dulu ngan diet no nasi kalau tak leh kena stick back to nasi la...

ok la korang..tp atleast ada stretching semalam....tupun berpeluh jugak tu....

okla bye...see u

Sunday, September 7, 2014

hai korang

diet kita seolah2 terhenti jumaat sabtu dan ahad ...jumaat sebab kita memang tak sihat..petang jumaat mula pening2 cam ada darah tinggi padahal tak de...huhuhu.....sekerat hari jugakla kat opis tu menahan...


ok so jumaat no workout...tido awal

sabtu pagi nasi plus lauk (kongsi ngan ammar), petang ada jamuan merdeka raya , malamnya roti ....

ahad ,...pagi nasi , malam nasi lemak separuh.....no air manis at all...malam buat skipping and stretching


kawan kita yang dah lama tak jumpa dia ada amalkan diet atkins...dah turun 22 kilos sangat teruja kita ni huhuhu...so i will try my best untuk turunkan berat badan....tp harus ada balance...ikut pada kesihatan dan kemampuan ...okla korang nanti update lagi

Thursday, September 4, 2014

what i ate thursday 04.09.2014

Breakfast

Bihun goreng
paru goreng

snack
kuih raya (saki baki kuih raya kat opis)

lunch
nasi kerabu

snack
kek coklat(bim bagi ) sodappp


dinner
nasi
sayur
ikan
kimchi (sebab nak try 1st time makan)


workout pilates 40 minutes....ok sakit badan ....nampak cam teruk makan kan...i will try reduce slowly

Wednesday, September 3, 2014

what i ate starting tuesday

tuesday 02092014

breakfast
bihun goreng putih
telur mata

lunch
nasi
sayur
ikan bakar

dinner
kuetiaw sup

workout

dance workout 30 minutes


wednesday 03092014

breakfast
nasi lemak 2 bungkus(kecik2)hahaha

lunch
nasi (share ngan ammar)
ikan bakar
sayur

tea time
keropok keping

dinner
roti kosong banjir
ayam goreng


workout
pilates 20 minutes

Tuesday, September 2, 2014

salam korang

Yup...betapa lama bersarang....saya tengah cuba back on track ...doakan saya...saya dah beli cd baru insyaAllah i'll be back hehe

Monday, August 1, 2011

pelapik tilam




saya telah menggunakan pelapik tilam ni dah setahun lebih...alhamdulillah kesan dia sangat menggalakkan...la....boleh bersauna..tak yah susah2 nak bersauna lagi....melegakan sakit2 belakang...menyegarkan badan....bagi pengidap slip disc sangat2 la sesuai tilam ni...

tilam ni mempunyai  7 terapi iaitu Fungsi Inframerah Jauh(FIR), Fungsi Bio-Magnetik, Fungsi Terma, Fungsi Batu Mineral Jed Semulajadi, Fungsi Ion Negatif, Sokongan Tulang Belakang dan Perlindungan Anti Hama.

ini penerangan lebih detail...
pelapik tilam terapiutik bio-ion contiago Lapik Tilam Terapiutik Bio-ion Contiago menggunakan kombinasi unik 11 lapisan bahan berkualiti tinggi khas untuk sokongan teguh tetapi lembut pada kepala, servik, tulang belakang dan tubuh serta rekaan berfungsinya melaras kepada kontur tubuh individu, sentiasa melaras-sendiri bagi melegakan titik tekanan dengan poket pengudaraan terbina-dalam dan permukaan busa runcing yang menggalakkan aliran udara bagi permukaan tidur yang lebih selesa. 

pelapik tilam ini direka cemerlang cengan busa berkualiti tinggi dan bahan-bahan lain seperti Bulu Bebiri Sintetik yang dilitupi fabrik Polipropilena Damask Jacquard menarik dan selesa yang berkualiti dengan perlindungan anti-hama, yang memberikan rasa kemewahan dan kelembutan. Selain membekalkan fungsi-fungsi Sinar Inframerah, Bio-Magnetik, Batu Mineral Jed dan Ion Negatif, ia juga mengandungi Elemen Pemanas Karbon Bertebat berkualiti tinggi untuk haba Terma yang semula jadi selamat dan penting bagi kebaikan yang tiada bandingan dalam mengoptimumkan kesejahteraan semasa anda lena di dalam kerehatan dan keselesaan tidur yang mendalam. 



oh ya sempena musim perayaan ni....saya ada pakej menarik untuk anda...anda boleh membayar tilam dengan easy kutu ...dengan 0% interest menarik bukan...sapa2 nak tau detail pls contact me...tinggalkan no telefon dan nama di ruangan comment