Monday, August 1, 2011

pelapik tilam




saya telah menggunakan pelapik tilam ni dah setahun lebih...alhamdulillah kesan dia sangat menggalakkan...la....boleh bersauna..tak yah susah2 nak bersauna lagi....melegakan sakit2 belakang...menyegarkan badan....bagi pengidap slip disc sangat2 la sesuai tilam ni...

tilam ni mempunyai  7 terapi iaitu Fungsi Inframerah Jauh(FIR), Fungsi Bio-Magnetik, Fungsi Terma, Fungsi Batu Mineral Jed Semulajadi, Fungsi Ion Negatif, Sokongan Tulang Belakang dan Perlindungan Anti Hama.

ini penerangan lebih detail...
pelapik tilam terapiutik bio-ion contiago Lapik Tilam Terapiutik Bio-ion Contiago menggunakan kombinasi unik 11 lapisan bahan berkualiti tinggi khas untuk sokongan teguh tetapi lembut pada kepala, servik, tulang belakang dan tubuh serta rekaan berfungsinya melaras kepada kontur tubuh individu, sentiasa melaras-sendiri bagi melegakan titik tekanan dengan poket pengudaraan terbina-dalam dan permukaan busa runcing yang menggalakkan aliran udara bagi permukaan tidur yang lebih selesa. 

pelapik tilam ini direka cemerlang cengan busa berkualiti tinggi dan bahan-bahan lain seperti Bulu Bebiri Sintetik yang dilitupi fabrik Polipropilena Damask Jacquard menarik dan selesa yang berkualiti dengan perlindungan anti-hama, yang memberikan rasa kemewahan dan kelembutan. Selain membekalkan fungsi-fungsi Sinar Inframerah, Bio-Magnetik, Batu Mineral Jed dan Ion Negatif, ia juga mengandungi Elemen Pemanas Karbon Bertebat berkualiti tinggi untuk haba Terma yang semula jadi selamat dan penting bagi kebaikan yang tiada bandingan dalam mengoptimumkan kesejahteraan semasa anda lena di dalam kerehatan dan keselesaan tidur yang mendalam. 



oh ya sempena musim perayaan ni....saya ada pakej menarik untuk anda...anda boleh membayar tilam dengan easy kutu ...dengan 0% interest menarik bukan...sapa2 nak tau detail pls contact me...tinggalkan no telefon dan nama di ruangan comment

Wednesday, July 27, 2011

kita nak citerrrr

dah lama tak update kat sini kita ingat nak cerita kebaikan pelapik tilam lak...nanti kita citer ..tungguuuuuuuuuuuuuuu

Friday, July 15, 2011

Jika anda seorang yang mementingkan kesihatan diri anda, tidak salah rasanya anda menjaga kesihatan diri sendiri dan keluarga, sekarang banyak betul kes2 yang mati terkejut..semua nya tidak tahu apa sebab tapi kebanyakannya ada lah masalah jantung. sanggup ke kita kehilangan orang tersayang, memang ajal maut ditangan tuhan tapi tidak salah kalau kita berusaha untuk menyihatkan diri kita sendiri.Hmm..plsla kengkawan...take care your health

sesiapa ingin membuat pemeriksaan ataupun analisa kesihatan secara individu atau berkunpulan yang dilakukan team beauty and wellness team ini mempunyai sijil dan dianggotai oleh Dr perubatan  yang bertauliah. Sesiapa juga yang mempunyai masalah ingin mendapatkan zuriat , mereka juga boleh membantu anda, jika sesiapa berminat sila tinggalkan no telefon anda, mereka akan menghubungi anda untuk temujanji..completely free...

Wednesday, July 6, 2011

iso 5



Malam ahad yang lalu, kita sempat dengar talk dari prof Azhar yang turut sama membuat kajian dalam pemakanan sihat di atas..iaitu rangkaian pemakanan kesihatan dari zhulian...best sangat dengar seminar beliau..membuat kita lagi faham function2 pemakanan kesihatan tersebut..ianya bukan la dibuat secara rambang...pembuatan pemakanan kesihatan tersebut sangat teliti menggunakan bahan2 yang diimport dan bermutu tinggi.

kita juga minum iso5 ni untuk melancarkan pembuangan jugak, kita sudah tidak ada masalah pembuangan...lagi dan ianya sangat2 bagus...sebab ianya fiber....dan apabila kita buang air besar, dia membuang sekali semua toksin2 yang ada dalam badan

Ini infonye

Iso.5 - Minuman Serat Campuran membantu anda mencapai pengambilan serat makan yang disyorkan!

Setiap hidangan 15g Iso.5 memberikan anda :

  • lebih daripada 6g serat makanan iaitu bersamaan 300g sayur-sayuran
  • lebih daripada 6 billion kultur probiotik, bersamaan pengambilan 6 hidangan produk susu kultur
  • lebih daripada 0.1g enzim tumbuh-tumbuhan hidup bersamaan pengambilan 3 @ 4 potong betik @ nenas
Ringkasan kebaikan ISO.5 :
  • menggalakkan kesihatan usus yang lebih baik
  • melancarkan sistem pencernaan
  • membantu merendahkan kolesterol tidak baik & mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • membantu mencegah pembentukan karsinogen, asid hempedu & sebatian toksik lain
  • membantu mengaktifkan sistem imun
  • membantu meningkatkan kawalan glisemik & mengawalaturkan gula darah
  • menggalakkan sintesis vitamin
  • memberikan kawalan berat badan yang lebih baik



Jomm..race...ada beran?????

Jom race jom..kat churp churp.....kita sedang berlumba, sapa yang nak berlumba...jom berlumba dengan klik sini

Sunday, July 3, 2011

iso 7


Kita dah start amik iso 7 waktu kita peknen...sebab masa tu tak leh makan iso 5 sebab rasanya...biasalah orang peknen bukannya leh makan benda pelik2...lepas tu kita sambung makan waktu lepas bersalin ...sangat2 menolong kita...waktu lepas bersalin...korang leh bayang kesukaran membuang air besar,,,kerana sembelit dan kita mengalami buasir..jadinya kalau nak buang air memang kena beli ubat farmasi tetapi selepas minum iso 7 sangat2 menolong membuang air dengan lebih lancar...dan kebetulan plak kita rabun jadinya kita minum iso7 untuk mata jugak

so ini adalah penerangan secara betul berkenaan iso 7

Radikal bebas menyerang kita dari pelbagai sumber, setiap hari. Ketika kita masih muda, tubuh memiliki mekanisme pembaikan dan pembaharuan menyeluruh yang bertindak bagi memastikan fungsian sel dan organ pada tahap optimum, maka kesan radikal bebas adalah agak sedikit secara relatif. Apabila kita semakin tua, kesan kerosakan radikal bebas akan semakin terkumpul. ISO.7 adalah campuran sinergi ekstrak pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran yang dipilih khas kerana keberkesanannya menentang kesan radikal bebas. Ia adalah produk khusus yang bertujuan melindungi dan memulihkan sistem tubuh. Satu sachet ISO.7 membekalkan kira-kira 3,500 ¦├îmol TE/g antioksidan, atau nilai ORAC. Campuran ekstrak ini membekalkan fitokimia berkuasa seperti antosianin, proantosianidin, monomer katekin, dan polifenol 

apakah ORAC
Ukuran kuasa antioksidan untuk meneutralkan kerosakan radikal bebas pada tahap sel dikenali sebagai nilai Kapasiti Penyerapan Radikal Oksigen (Oxygen Radical Absorbance Capacity) atau nilai ORAC. Lebih tinggi nilai ORAC sesuatu produk, maka lebih tinggilah kuasa antioksidannya. Kajian oleh Pusat Nutrisi Manusia di Universiti Turfs, Amerika Syarikat, mendapati nilai ORAC sekurang-kurangnya 5000 sehari diperlukan bagi mencegah penyakit berkaitan umur tertentu. Malangnya, pengambilan harian seperti yang disyorkan oleh pengamal kesihatan iaitu sebanyak 5-8 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran hanya dapat membekalkan antioksidan dengan nilai ORAC sebanyak 2000-3000 unit sahaja. Oleh sebab itulah, adalah logik untuk menyarankan pengguna mengambil makanan yang tinggi nilai ORAC demi menguatkan sistem pertahanan tubuh terhadap serangan radikal bebas.  

mekanisme Lindung-Pulih I
# Mengurangkan stres-pengoksidaan dengan meneutralkan radikal bebas sebelum ianya dapat menyerang sel. # Membaiki kerosakan radikal bebas di dalam sel dan tisu, lalu memulihkan kembali fungsi organ dan memulihkan sistem tubuh. # Merehatkan saluran darah dan mengembalikan aliran darah ke organ penting seperti mata, telinga, otak, kemaluan, jantung, ginjal, paru-paru dan kulit. Proses ini memulihkan kesihatan secara umum. # Mengurangkan serum kolesterol dan lipid, membantu mengekalkan tekanan darah normal dan kesihatan optimum. # Bagi faedah jangka panjang - mengurangkan risiko penyakit kronik melalui khasiat antiaterosklerosis, antiangiogenik, antibakteria dan antikarsinogenik serta mengoptimumkan fungsi sistem imun.

ringkasan kebaikan ISO 7
Membantu mencegah kesan penuaan awal. # Membantu menggalakkan kesihatan kardiovaskular. # Membantu merangsang fungsi otak dan ketajaman minda yang sihat. # Membantu menggalakkan kesihatan penglihatan. # Membantu mengekalkan tahap gula yang sihat di dalam darah. # Membantu menggalakkan kesihatan saluran kencing. # Membantu memelihara kulit yang sihat. # Membantu meningkatkan sistem imun tubuh. # Membantu mengekalkan fungsi sel yang sihat. # Dapat menyumbang kepada kesihatan mulut. # Bermanfaat terhadap fungsi penghadaman


Thursday, June 30, 2011

Korang yang suka bercuti....naik cruise laarrrrr

RM715 for a trip on #SuperStarLibra cruise? & it goes Penang, Phuket & Krabi?! #MilkADeal


sapa nak naik cruise??? dan ada duit lebih..apa lagi korang ..boleh la kalau nak pi bercuti...kita payah nak pi bercuti bila ada anak2 seme...harap kita OS ataupun hubby OS huhuhu

Tungguuuu

Kita akan terangkan kebaikan produk lain nanti..ini juga yang kita guna dan minum...kita takkan bgtau benda yang kita tidak guna atau minum/makan...

Friday, June 24, 2011

Kesihatan kulit


Salam,

Now kita nak cerita pasal kesihatan kulit...iso 3, kita start amik iso 3 dari tahun lepas lagi..tp amik on and of ..sangat suka dengan rasanya yang sangat sedap...rasanya oren..namanya pun vitamin C....ia merawat kulit kita dari dalam...biar kulit cantik dari dalam see my face...huhuhu perasan...
ok meh nak bgtau kebaikannya

Clear / Membersih (untuk penyahtoksikan dan penyembuhan)
Kandungan berfungsi bertindak dengan membersihkan saluran darah ke kulit bagi membenarkan lebih banyak nutrien, darah dan air sampai ke lapisan kulit. Langkah ini melibatkan pemulihan dan pembersihan kulit yang menua dan menyingkirkan toksin, bintik-bintik penuaan, bintik-bintik hati dan bahan buangan daripada kulit.

Nourish / Menyubur (untuk kecantikan dan pembaharuan)Kandungan berfungsi yang dibawa di dalam saluran darah sampai ke lapisan kulit dan menyuburkan kulit. Langkah ini melibatkan segala aktiviti penyuburan kulit seperti pembentukan sel kolagen baru (sel kulit baru) dan pencegahan penuaan kulit intrinsik.

Protect / Melindungi (untuk kesihatan kulit jangka panjang)

Kandungan berfungsi melindungi kulit daripada agen ekstrinsik yang menyebabkan kulit menua. Langkah ini melibatkan perlindungan jangka panjang kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh UV yang boleh menjurus kepada lesi kulit dan kanser kulit.Kandungan berfungsi melindungi kulit daripada agen ekstrinsik yang menyebabkan kulit menua.



Ringkasan Kebaikan CAMPURAN KOLAGEN MARIN TERHIDROLISIS DENGAN EKSTRAK BUAH-BUAHAN ISO.3:
· Membantu merangsangkan pembentukan kolagen dan metabolisme.
· Membantu menggalakkan pembaharuan kulit dan mengurangkan pengecutan otot.
· Membantu menyelenggarakan kesihatan kulit dan mukus membran.
· Membantu memperbaiki keserian dan lembapan kulit.
· Membantu mengurangkan penampilan kedutan dan lingkaran hitam di sekeliling mata.
· Membantu mengurangkan hiperpigmentasi kulit dan memulihkan akne.
· Membantu meneutralkan radikal bebas.
· Membantu menyahtoksik kulit.
· Membantu melindungi kulit daripada radiasi ultraungu.
· Membantu mencegah penyakit dan jangkitan kulit.
· Membantu menyumbang kepada kesihatan menyeluruh pada tulang, gusi, rambut dan kuku.
· Membantu meningkatkan sistem imun tubuh.

di atas semua itu ialah kebaikan produk iso 3...kita memang suka minum...kita akan cuba maintain la minum iso3 ni....semuanya yang kita kongsikan dalam blog ni yang kita guna dan makan..kalau sesiapa ingin cuba boleh bagitau kita la...selain untuk dapat badan yang fit...kita nak jugak kulit kita cantik semua..biar it comes with package hehe


okla....korang....kalau nak cuba bgtau la ek.....

Wednesday, June 22, 2011

harga detoxifying food

Kalau sesiapa ingin memilikinya kutu pun bolehhh.....credit card pun boleh cash lagiiii boleh ehhehe

ok korang

harga barang kat bawah tu

ada 3 kaedah kutu

kaedah pertama :

Bulan pertama :150
Bulan seterusnya:100 x 9 bulan
dapat barang bulan ke 5

kaedah kedua;

Bulan pertama :250
bulan seterusnya : 200 x 4 bulan
dapat barang bulan ke 3

kaedah ketiga

Bulan pertama :550
bulan seterusnya 250 x 2 bulan
dapat barang bulan pertama

anda tidak perlu cari orang..menurut kata pengedar barang huhuhu pengedar la plak...
tidak perlu cari orang untuk mencukupkan kutu sebab akan ada orang lain yang join jugak..so tak de masalah...bayar dan tunggu barang sampai...itu sahaja...

kalau anda mahu bertanya kepada pengedar itu sendiri pun boleh..cakap saja dari blog kita

namanya ummi 0192808260

calla dia kalau perlu lebih penerangan

Sunday, June 19, 2011

Ok ni la brgnya

ini ialah barang untuk detox food..or food detoxifying...jangan ingat orang je detox..hehe abaikan sepah kat belakang

di detoxkan (ayat apa ni) dalam bekas khas nye....

nampak tak tu lemak ayam yang keluar...uuuuuwwwweeeekkkk

makin lama makin banyak huhuh


ni la lemaknya...lemak ni kalau kita bakar dia tak terbakar dan tak hangus..and u all imagine mcmmana kita makan ayam , pastu lemak nya menempel kat dlm badan..dah la payah nak hancur...camne pun kita jaga kesihatan...tp kalau kita duk makan ayam tanpa detox...korang boleh imagine la ye...huhuhu menakutkan...

bukan sahaja ayam, tp buah2 an....sayur2 an semua blh guna alat ni utk detox..dan alat ni jugak...kita boleh cuci muka sebab ada alat yang dalam bekas khas tu blh menjadikan air berozon..korang mesti pernah dengar ozon terapi kan...multiuse la benda ni...

kalau korang jenis jaga kesihatan, jaga kecantikan...alat ni perlu ada dirumah .,,kita pentingkan kesihatan so kita beli..dr buang duit tak berpekdah,..baik beli benda berpekdah hehe...untuk kesihatan family dan kalau korang nak dapatkan just bgtau la....

harga nya dalam rm1,000++, tp kita boleh beli cara kutu tak de masalah..recommended sekitar KL, putrajaya, nilai , bangi...heheh

siapa yang berminat untuk dapatkan alat ni bgtau la kita..tinggalkan no tel kat comment ok..

Friday, June 17, 2011

barang untuk kurus huhuhu

Ok korang....kita selain jaga kalori...kita kena jugak pastikan apa yang kita makan "bersih" iaitu tidak mengandungi lemak semua...it will helps in order to lose your weight nanti kita akan tunjuk barang nya.....ni untuk detox makanan ..supaya yang masuk ke dalam perut kita adalah yang terbaik..ok..korang tungggguuuuuuuuu

Dah lama tak update

salam,,,

i dah mula update semula blog ni..ehhee i la plak..kita nak diet semula setelah lama tak berdiet...target pakai kebaya raya ni huhuhu....